×

Waarschuwing

JLIB_USER_ERROR_UNABLE_TO_LOAD_USER

Wie zet de eerste stap?

IMG 1666

Jullie herinneren je 1 januari 2016 vast nog wel: het verbod op gratis plastic tasjes in winkelketens. Dit is tot een enorm succes gebleken; het gebruik van plastic tasjes is met 70% gedaald. Ondanks dit succes ligt er echter nog een hoop plastic in de oceanen. Hier is al iets op bedacht: een Delftse student, Boyan Slat, ontwierp The Ocean Cleanup om het plastic uit oceanen te halen. Een stap in de goede richting.

Wat gaan we verder doen met het plastic? Een hoop mensen ergeren zich aan al het plasticafval op de wereld, maar zijn er toch niet bewust genoeg mee bezig. Nederland is druk bezig om van recyclebaar plastic uit oceanen meubelstoffen te maken.

Wij hebben vorige week met het team van Meubel & Interieur RESTYLE een bezoek gebracht aan het Design District in Rotterdam. Daar liet onze toeleverancier, Vyva Fabrics, een meubelstof zien die is gemaakt uit de plastic soep uit de oceanen, vermengd met hennep. Het zou ontzettend makkelijk zijn als consumenten zich bewust worden van de gevolgen van plasticafval en deze meubelstoffen gaan gebruiken. Waar Vyva Fabrics als producent tegen aanloopt, is het feit dat de technische specificaties die aan hun producten worden gesteld, enorm hoog zijn. Dit is lastig te bereiken met dit soort producten, tenzij de consument bereid is hier meer voor te betalen.

Wie zet de eerste stap? Help mee aan een plasticloze wereld en bekleed je meubels met recyclestoffen!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Meubelrestyle locatie 2018

Meubel & Interieur RESTYLE VOF

Nijverheidsstraat 5
6851 EJ Huissen
Tel. 026 3275275
email: JLIB_HTML_CLOAKING
IBAN: NL06RABO0132930978
BTW: NL817950837B01
KvK: 09170825

Meubelrestyle footer 2018

Meer dan alléén stofferen

Meubel & Interieur RESTYLE is een moderne meubelstoffeerderij en woning- en projectinrichter. Met gevoel voor design én met hart voor traditionele, ambachtelijke vakbekwaamheid. Een team van professionals, inclusief designers, stoffeerders en interieurinrichters staat steeds klaar om onze klanten te adviseren en bij te staan bij het keuzeproces een aantrekkelijk, passend, duurzaam en comfortabel interieur samen te stellen.